Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (88): Türkiye’de hukuk ve adalet arayışı – Hürrem Sönmez ve Barış Aybay

Femfikir’in bu bölümünde eski Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı avukat Barış Aybay ile yazar ve avukat Hürrem Sönmez, Yargıtay Başkanlığı’nın yeni adlî yıl için düzenlediği törenin Yargıtay binası yerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenmesine barolardan gelen tepkilerden CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili tahliye kararından Barış Akademisyenleri davaları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İl Sağlık Müdürlüğü’nden 2017-2019 arasında “polikistik over sendromu” tedavisi gören ve kürtaj yaptıran 30-40 yaş arasındaki kadınların listesini istemesine kadar geniş bir yelpazedeki örnekler üzerinden yargı sistemindeki sorunları ele aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.