Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vedat Milor’dan Michelin yıldızı elinden alınan Fransız şef Veyrat’ya: “Formunu kaybetmiş bir şef, çaptan düşmüş bir kuruluşla uğraşıyor”

Fransa’nın önemli şefleri arasında yer alan, Ahşap Ev (La Maison des Bois) restoranının sahibi Marc Veyrat, Michelin rehberini dava etmeye hazırlanıyor. Sebebi, üç yıldızlı restoranının iki yıldıza düşürülmesi. Veyrat, sebebini bilmiyor; öğrenmek istiyor. Duruşma kasım ayında, Paris’te görülecek.

Veyrat: “Altı aydır depresyondayım”

Siyah şapkası ve mutfakta kullandığı bitkileriyle tanınan Marc Veyrat, Fransa’nın haftalık haber dergisi Le Point’a yaptığı açıklamada, “Altı aydan beri depresyondayım. Mutfak şefinizin sağlığını rehin almaya nasıl cesaret ediyorsunuz?” dedi.  

Restoranlar üzerine tavsiye veren Michelin, 2019 yılının başlarında yayınlanan 110. baskısında Ahşap Ev’e verdiği üçüncü yıldızı geri aldı. Michelin’den yapılan açıklamada, “Yeteneğini hiç kimsenin tartışamadığı Bay Veyrat’nın hayal kırıklığını anlıyoruz. Aynı zamanda suçlayıcı ve gürültülü bir şekilde iletişim kurma konusundaki kararlılığını doğru bulmuyoruz. İsteklerini dikkatlice inceleyip sakince cevaplayacağız” denildi.

Medyascope’tan Burak Tatari, Marc Veyrat’nın huzursuzluğunu ve Michelin’in aldığı kararı, Vedat Milor ile konuştu. Milor, gastronomi dünyasındaki bu çekişmeyi şöyle yorumladı:

“Michelin çok prestij kaybetti. Artık, eski Michelin değil. Özellikle uluslararası bir kurum olduktan sonra düzey çok düştü. Kimse artık pek ciddiye almıyor. Bir de lokantalardan dolaylı para alıyorlar. Çünkü rezervasyon sistemi kurdular. Ve rezervasyon başına 2 euro alıyorlar. Ama son olarak Veyrat konusunda 15 sene önce yediğimde bile çok inişe geçmişti. Eskinin Michelin’i olsaydı aslında çok daha önceden yıldızları alması gerekiyordu.”

Vedat Milor: “Michelin’in artık geçerliliği yok”

Milor sözlerine Michelin’in ve Marc Veyrat’nın eski kalitelerinde olmadığına değinerek şöyle devam etti:

“Ben Veyrat’nın seviyesine bir yıldız bile vermem. Ama dediğim gibi Michelin’in bir geçerliliği yok. Hâlâ Fransız kurumu olduğu için ciddiye alınıyor. Onun dışında prestijleri yok olmuş durumda. Fransa dışında kimse onların artık yargılarına güvenmiyor. Çok eskiden güvenilir bir kurumdu. Uluslararası bir arenaya açıldıktan ve aynı şefin birçok lokantasına yıldız vermeye başladıktan sonra kalite çok düştü. Burada benim gördüğüm formunu çok kaybetmiş bir şef, formunu çok kaybetmiş bir kuruluşla uğraşıyor.”

Burak Tatari’nin Vedat Milor ile yaptığı söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.