Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde hayatını kaybeden Nadira Kadirova: “Çok kötü şeyler oluyor, ölmek istemiyorum!”

Özbekistan uyruklu 23 yaşındaki Nadira Kadirova, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde hayatını kaybetti. İddiaya göre genç kadın, Ünal’ın ruhsatlı tabancısıyla yaşamına son verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ailenin olaya ilişkin şüpheleri var. Kadirova’nın kardeşi Muhammet Ali Kadirov kendilerine bilgi verilmemesinden şikayetçi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde, rahatsız olan eşine bakmak için yaklaşık bir yıldır kalan Kadirova’nın, olaydan bir gün önce bir arkadaşına “Çok kötü şeyler oluyor. Ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istemiyorum!” dediği iddia edildi.

Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirov, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. Kadirov, kardeşinin intihar etmesini gerektirecek bir nedeni olmadığını belirterek, “Önümüzdeki günler üniversite sınavı için kursa başlayacaktı. Bildiğimiz kadarıyla Nadira saat 08.48’de milletvekili Ünal’a ait tabancayla kalbine ateş etmiş. Bilkent Hastanesi’ne kaldırılan Nadira kurtarılamadı. Rapora göre, 09.50’de ölüm gerçekleşmiş. Kardeşim dört yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Herhangi bir sorunu da yoktu. Bu intihar olayı bizi şaşırttı. Ayrıca Adli Tıp’taki işlemleri milletvekilinin devreye girmesiyle jet hızıyla tamamlandı” dedi.

Olay esnasında Şirin Ünal da evdeydi. Ünal olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü: “İntihar notları bulundu”

Ankara Emniyet Müdürlüğü olayın detaylı incelendiğini, şüpheli bir durumun tespit edilmediğini duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

”Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında 23 Eylül 2019 Pazartesi günü 21.00 sıralarında İstanbul Milletvekili Sayın Ş.Ü.’nün ikametinde meydana gelen intihar olayı ile ilgili olarak yapılan paylaşımlar ve yorumlar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Sözkonusu intihar olayı sayın milletvekilinin, eşi, kızı ve evin diğer yardımcısı ile birlikte ikametinde bulunduğu esnada meydana gelmiştir. Olayın gerçekleşmesine müteakip tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Olay yerinde yapılan teknik ön incelemede intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş, ayrıca müntehirenin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan, geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir. Konuyla ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü olarak, detaylı ve titiz bir şekilde sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.