Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Son iki günde üç kadın bıçaklanarak öldürüldü

Melahat Taşkıran, Hülya Sülün ve Gülseren Yılmaz. Son iki gün içerisinde bu üç kadın, hayatlarında olan erkekler tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Melahat Taşkıran: Evli olduğu erkek, uyurken bıçakladı

Nevşehir’de yaşayan Melahat Taşkıran, evli olduğu Mustafa Taşkıran tarafından, evinde uyuduğu sırada bıçaklanarak öldürüldü.

Komşularının haber vermesinin üzerine eve gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Taşkıran’ın hayatını kaybettiğini belirtti. 40 yıllık eşini öldürdükten sonra olay yerinden kaçan fail ise aynı gün yakalanıp gözaltına alındı. Taşkıran’ın naaşı, savcının incelemesinin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hülya Sülün: Erkek arkadaşı bıçaklayarak öldürdü

Bursa’da tartıştığı erkek arkadaşı Münür Yavuz tarafından bıçaklanan 40 yaşındaki Hülya Sülün, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Fail, kız arkadaşı Hülya Sülün’ün evinin bahçesine gitti. İkili arasında bilinmeyen nedenden dolayı tartışma çıktı. Fail, yanında getirdiği bıçakla Sülün’ü sol bacağından yaraladı. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sülün’ü İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Sülün yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis, olayın ardından kaçan failin İnegöl’de bir bağevinde olduğunu belirledi. Bağevinde gözaltına alınan Yavuz, ifadesini verdikten sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gülseren Yılmaz: Boşanmak istediği erkek tarafından 14 yerinden bıçaklanarak öldürüldü

Antalya’da, 43 yaşındaki Hilmi Yılmaz, kendisinden boşanmak isteyen Gülseren Yılmaz’ı 14 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Hilmi Yılmaz, ailesinin evine dönen Gülseren Yılmaz’ın yanına gitti. Evde yalnız olan Gülseren Yılmaz’ın kapıyı açmaması üzerine Yılmaz, kapıdaki camı kırarak içeri girdi.

Evin içerisinde tartıştıktan sonra fail, Gülseren Yılmaz’ı evin bahçesine çıkardı ve 14 yerinden bıçakladı. Gülseren Yılmaz kanlar içinde yere yığılırken, fail ise olay yerinden uzaklaştı. Kadının çığlık sesleri üzerine gelen çevredekiler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Gülseren Yılmaz’ı hastaneye kaldırdı. Yoğun bakım ünitesine alınan 32 yaşındaki kadın kurtarılamadı.

“Kızını öldürdüm! Teslim olmaya gidiyorum”

Gülseren Yılmaz’ın babası Ali Bayrak, kızının ve Hilmi Yılmaz’ın bir ay önce de tartıştığını belirtti ve “Önemli bir şey yoktu, gelip gidiyorlardı. Sonra sinsice gelmiş kapıyı kırmış, öldürmüş. Beni de ‘Kızını öldürdüm. Teslim olmaya gidiyorum’ diye aradı. Adama bir şeyimiz de olmadı. İçimizi yaktı. Evde sadece kızım vardı. Ben yatarken gördüm. Ambulans alıp hastaneye götürdü. Evladımızı kaybettik. Pırıl pırıl canımızı kaybettik. Onun hakkında gerekenin yapılacağına inanıyorum” dedi.

Olaydan bir süre sonra Hilmi Yılmaz, jandarma karakoluna giderek teslim oldu. Gülseren Yılmaz’ın cansız bedeni ise savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“Sürekli öldürmekle tehdit ediyordu”

Gülseren Yılmaz’ın kuzeni Fikret Türkoğlu, Gülseren’in dört ay önce boşanma kararı aldığını ve fail tarafından sürekli ölümle tehdit edildiğini anlattı:

“Gülseren kocasından dört ay önce ayrılmak istedi. Ayrılmasının sebebi eşinin eve bakmaması, kendisini bıçaklamaya çalışmasıydı. Uzaklaştırma kararı aldırdı ve çocuklarıyla ailesinin evine taşındı. Sürekli öldürmekle tehdit ediyormuş, kız da sürekli polise şikayette bulunuyormuş. Bugün de herkes evden ayrıldıktan sonra kapıyı taşla kırarak eve giriyor. Kızı sürükleyerek dışarı çıkarıyor ve bir zeytin ağacının dibine götürerek orada boğazını kesmeye çalışıyor. Kız kaçıyor elinden, kurtuluyor. Arkasından kovalayarak göğsüne 10 defa bıçak saplıyor ve orada bırakıp kaçıyor. Görgü tanıkları bu şekilde anlattı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.