Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li milletvekilinin evinde ölen Nadira Kadirova soruşturmasında savcıdan tanığa fuhuş iması

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soruşturmada tanık Leyla Niyazova dinlendi. Savcılık Leyla Niyazova’ya, “Nadira Kadirova’yı fuhşa mı götürüp getiriyorsunuz” diye sordu, Niyazova’dan konuştuğu gazetecilerin isimlerini istedi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Leyla Niyazova fuhuş imasını kabul etmedi:

“Benim Nadira’yı fuhşa teşvik ettiğim ya da fuhuş yapmasını kolaylaştırdığım iddiaları doğru değildir. Geçimimi Laleli’den aldığım tekstil ürünlerini Özbekistan’a göndererek sağlarım. Buna ilişkin kargo gönderim fişlerimi de gerekirse dosyaya sunabilirim. Nadira benim evimde hiç kalmadı. Aramız bir dönem kötüydü fakat bunun sebebi, onu fuhşa sevk ettiğim iddiası değildir. Çünkü böyle bir olay kesinlikle olmamıştır.”

“Hangi gazetecilerle konuştunuz?”

Niyazova, Kadirova’nın kendisiyle yaptığı son görüşmeyi hatırlatarak, Şirin Ünal’ın odasına geldiğini ve kendisine arkadan sarıldığını anlattı.

Savcılık, Leyla Niyazova’ya “Hangi gazetecilerle konuştunuz?” sorusunu da yöneltti.

Kadirova’nın bir diğer arkadaşı Nigar Abdurrahmanova da tanık olarak dinlendi. Abdurrahmanova daha önce taciz olayını polise anlattıklarını belirterek, ifadesinin alınmadığını belirtmişti. Nigar Abdurrahmanova da ifadesinde “Polisler ‘Hiçbir şey kesin değil. Bu işin sonunda vebal vardır’ tarzında şeyler söyledi. Hatta ‘Ben dosyayı alıp inceleyeyim, siz yine ifade verebilirsiniz’ dedi. Kadirova’nın abisi Muhammed Ali de ‘Doğrudur, bu işte vebal var’ diyerek ikna oldu ve ifade vermekten vazgeçtik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.