Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li vekilin evinde şüpheli şekilde ölen Kadirova’nın arkadaşı: “Bana patronunun kapıyı kilitleyip kendisine sarıldığını anlattı”

Özbekistan uyruklu Nadira Kadirova (23), AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde bakıcılık yaparken şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadirova’nın cansız bedeni, çalıştığı evdeki odasında kalbinin üzerine ateş edilmiş şekilde bulundu. Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ, Kadirova’nın arkadaşı Leyla Niyazova’ya ulaştı. Niyazova, ölümünden bir gün önce Nadira Kadirova’nın kendisini aradığını ve iki saat konuştuklarını söyledi.

“Patronum içeri girdi, kapıyı kitledi ve arkama yattı”

Arkadaşının telefonda çok ağladığını belirten Leyla Niyazova, görüşmelerini şöyle anlattı: “22 Eylül’ü 23 Eylül’e bağlayan gece beni aradı, iki saat konuştuk. Çok ağlıyordu. ‘Leyla, ben çok yoruldum, her şeyden bıktım’ dedi. Ne olduğunu sorduğumda ‘Anlatamıyorum’ deyip ağlıyordu. ‘Ben kendimi öldüreceğim’ dedi. ‘Biri kötü mü davranıyor?’ diye sordum. ‘Sıkıldım’ dedi. 17 Eylül’de yanıma gelecekti. ‘Patronumun kızı izin vermedi’ dedi. ‘Garibanım diye her şey üzerime geliyor’ diye konuştu. Israrla ne olduğunu sorunca, ‘Bundan iki hafta önce odada yatıyordum. Patronum içeri girdi, kapıyı kilitledi ve arkama yattı, bana sarıldı’ dedi.”

“Ben patronumun tabancasını buldum, kurşun sakladım”

Nadira’nın kendisine “Hayallerim yıkıldı” dediğini söyleyen Niyazova şöyle devam etti:

“’Tecavüz mü etti?’ dedim. ‘Yok, dokunmadı’ dedi ama peşinden ağladı. ‘Hayallerim yıkıldı, şimdi ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım’ diyordu. ‘Kimseye anlatma’ diye söz verdirdi. ‘Ben patronumun tabancısını buldum. Bir de kurşun sakladım, ayakkabımın içine’ dedi. Hayatında bir bıçak bile tutmamış. Böyle konuşunca şaka yapıyor sandım. Böyle bir şey yapacağını tahmin dahi etmedim. Öldüğü gün kursa başlaması gerekiyordu.” 

Leyla Niyazova ayrıca, evdeki diğer çalışanın Kadirova’nın ölmeden önce not bıraktığını söylediğini, ancak polisin, böyle bir not olmadığını iddia ettiğini anlattı. Polisin açıklamasında, “Kadirova’nın odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan, geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulguların soruşturma dosyasına eklendiği” belirtilmişti.

“İntihar çıkarsa vebal altına girersiniz”

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’dan henüz olaya ilişkin bir açıklama gelmedi. Leyla Niyazova’nın ifadesi de hâlâ alınmadı. Kadirova’nın cenazesi dün Özbekistan’da toprağa verildi. Otopsi işlemlerini bizzat Şirin Ünal’ın şoförünün takip ettiği ve Adli Tıp’ta normalde uzun süren işlemlerin bir günde tamamlandığı öğrenildi. Kadirova’nın bir diğer arkadaşı Nigar Abdurrahmanova ise taciz olayını polise anlattıklarını belirterek, “Ancak onlar bizim ifademizi almadı” dedi. Bir polisin olayla ilgili, “İntihar çıkarsa vebal altına girersiniz” dediği iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.