Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi: “Ceren Damar davasında savunmanın gidişatına hepimiz tepki göstermeliyiz”

Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi üyeleri, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Ceren Damar davasında sanık avukatlarının savunmasına tepki gösterdi.

Öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar Şenel davasının ilk duruşmasında sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak mahkemede “Müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur” iddiasında bulunmuş ve kamuoyundan tepki almıştı. Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi de davada yaşananlara sosyal medya hesaplarından tepki göstermişti.

Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi üyeleri, TED Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Zuhal Yeşilyurt Gündüz, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Özlem Kaygusuz ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Medyascope’a konuştu.

TED Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Zuhal Yeşilyurt Gündüz, cinayet sonrası üniversitelerin derinden etkilendiğini belirtip “Ceren Damar Şenel kadın akademisyen olduğu için öldürüldü” dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp da “Erkek egemen toplumda yaşadığımız için bu konuda çalışmamız gerektiğini düşünürdüm ancak düşünmediğim şey hukuk fakültesinde bir akademisyenin sırf kurallara uydu diye bir hukuk fakültesi öğrencisi tarafından öldürülmesiydi” diye konuştu. Sanık avukatı Vahit Bıçak’ın savunmasına da tepki gösteren Eralp sözlerini şöyle sürdürdü: “Savunma akla, sağduyuya ve hukuka aykırı savunma yaparak hepimizi hayal kırıklığına uğrattı.”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Özlem Kaygusuz ise savunma avukatı Vahit Bıçak’ın sözlerine şöyle tepki gösterdi: “Katilin avukatlarının ortaya koydukları savunma stratejisi adeta bir hukuk skandalıydı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.