Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“THY sadece siyasi gerekçelerle Hamidiye Su kullanmayı bırakıyor”

Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri veren iştirak şirketi Turkish Ground Services (TGS), İstanbul Büyükşehir Beldiyesi (İBB) tarafından işletilen Hamidiye Su ile sözleşmesini yenilemedi.

TGS’den yapılan duyuruda, 30 Eylül’den itibaren personel içme suyu alımı yapılan Hamidiye AŞ ile sözleşmenin sona erdiği, Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. AŞ ile devam edileceği açıklandı.

Şimdiye kadar THY uçaklarında ücretsiz dağıtılan bardak su olarak Hamidiye, şişe su olarak ise Sırma marka su kullanılıyordu. TGS, bundan sonraki süreç için yalnızca Sırma Su ile yoluna devam edeceğini duyurdu. Sırma’nın yüzde 50’lik hissesi 2013 yılında, Fransız markası olan Danone’ye satılmıştı.

TGS’nin Hamidiye AŞ ile sözleşmeyi yenilememesinin THY uçaklarında değişikliğe sebep olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

“Pahalı buluyorlarsa önceden de pahalıydı, kalitesiz buluyorlarsa önceden de kalitesizdi”

Konuya dair Medyascope’a konuşan İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Balyalı, TGS’nin sözleşmeyi yenilemediğini, THY içinse henüz böyle bir durumun sözkonusu olmadığını söylüyor.

23 Haziran seçimlerinin ardından özellikle iktidara yakın çevrelerin Hamidiye Su kullanımına karşı neredeyse bir kampanya yürüttüğünü söyleyen Balyalı, zamanla bunun değişeceğine inanıyor ve şu anda Hamidiye Su kullanmayı bırakanların bunu siyaseten yaptığını söylüyor:

“Uzun süredir Hamidiye Su kullanan kamu kuruluşları ve firmaların birdenbire Hamidiye Su kullanmayı bırakmalarını ben sadece seçim sonuçları ve siyasi tercihlerle açıklayabilirim. Hamidiye Su’yu pahalı buluyorlarsa önceden de pahalıydı, kalitesiz buluyorlarsa önceden de kalitesizdi. Ama hepimiz biliyoruz ki Hamidiye Su gayet ucuz ve kaliteli. Sadece siyasi gerekçelerle Hamidiye Su kullanmayı bırakıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.