Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asbest Tepesi’nde ilk hafta: Medyascope’un haberi sonrası asbestli atıklar için halen önlem alınmadı

Medyascope’un Asbest Tepesi haberinden sonra Doğu Eroğlu ve Caner Polat tekrar Dilovası‘nda asbestli atıkların gömülü olduğu bölgeyi ziyaret etti. Medyascope‘un haberinden altı gün sonra atık sahasına giden muhabirlerimiz bölgenin kordon altına alınmadığını, üstelik atıkların daha da fazla etrafa yayıldığını gördü. Medyascope‘un haberinde atıklarda asbest tespit edildiği, uygun şekilde kaldırılmadığı takdirde asbestin suya, toprağa ve havaya karışmaya devam edeceği aktarılmıştı. Görüştüğümüz Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Asbest Tepesi hakkında bir çalışma yürütüp yürütülmediği konusunda bilgi vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.