Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız Devrimi, olimpiyat meşalesi ve madalyalar: 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın logosu belli oldu

2024’te Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunları logosu belli oldu. Paris’teki Rex Sineması’nın büyük salonunda yapılan lansmanda, geri sayımın ardından logo dev ekrana yansıtıldı.

https://twitter.com/Paris2024/status/1186347647403249664

Logonun tasarımında Fransız menşeli sanat akımı olan “Art Deco”‘dan ilham alındı. Logo, ülke simgelerinden Marianne ile olimpiyat madalyası ve olimpiyat ateşinin birleştirilmesi ile oluşturuldu.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, tarihte ilk kez Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’nın ortak logoyu paylaşacağını söyledi. Paris Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Tony Estanguet logo için “Bu yüz, bizim insanları Olimpiyat Oyunları’nın merkezine yerleştirme isteğimizi cisimleştiriyor” dedi.

Marianne sembolü nedir?

Marianne, Fransız Devrimi’nin “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” sloganını temsil eden ulusal bir simge. İsimsiz bir kadın kahraman olduğu bilinen bir yurttaşa sonradan bu isim verilmiştir. Yıllar içerisinde farklı yüzler tarafından heykelleri ve portreleri yapılmıştır.

Marianne’nin heykelleri Fransa’daki belediye binalarında, mahkemelerde yer alır. Marianne’ın yüzü madeni para ve posta pullarına da basılıdır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.