Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (23): “Suriye’de şu anki ‘kazanım’ların gelecekte ne anlama geleceğinin düşünülmesi lazım” – Galip Yalman ile söyleşi

Ankara Gündemi programında Batu Bozkürk bu hafta, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Yalman’ı konuk etti. Programda Barış Pınarı Harekâtı üzerinden uluslararası hukuk, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldürülmesi ve Kürt sorunu konuşuldu.

Galip Yalman, Barış Pınarı Harekâtı’nın yapılma gerekçesinin kamuoyunda fazla tartışılmadığını ve bunda medyanın büyük payının olduğunu söyledi. IŞİD liderinin öldürülmesiyle birlikte örgütün sona ereceğinin “tartışmalı” olduğunu belirten Yalman, Suriye üzerinden Türkiye’deki Kürt sorununa da değindi ve “Şu an için güç kullanarak elde edilen ‘kazanım’ların gelecekte ne anlama geleceğinin düşünülmesi lazım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.