Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşyerindeki erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül davasında ilk duruşma görüldü, dava 19 Aralık’a ertelendi

İşe gitmek için evinden çıktığı sırada aynı işyerinde çalıştığı erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün davası bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Savcının sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği davada kararın 19 Aralık’ta çıkması bekleniyor.

İstanbul’da, Maltepe ilçesinin Gülensu Mahallesi’nde üç çocuğu ile birlikte yaşayan Fatma Şengül (51), evinin önünde, iki çocuk babası Zeynel Akbaş (52) tarafından öldürüldü. Zeynel Akbaş, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Davayı çok sayıda kadın, kadın örgütü ve milletvekili takip etti. 

Fatma Şengül

“Sanık klasik erkek bahanelerine başvurdu”

Ailenin avukatlığını yapan Aylin Mert, savcılığa verdiği ifadede Fatma Şengül’ü tasarlayarak öldürdüğünü söyleyen failin, bugünkü duruşmada ise bahanelere başvurduğunu söyledi:

“Kadın cinayetleri davalarında gördüğümüz klasik erkek bahanelerine başvurdu. İfadesi çelişkili ve mantık dışıydı. ‘Ben yüksek tansiyon hastasıyım, hastalığım yüzünden bu cinayeti işledim, pişmanım’ dedi.”

Tanıklar, fail ve Fatma Şengül arasında bir husumet olmadığını söyledi. Fail ise Fatma Şengül’ün kendisini hor gördüğü, hakaret ettiği iddialarında bulundu. avukat Aylin Mert, bugün neredeyse tüm tanıkların dinlendiğini ve aralarında herhangi bir husumetin olmadığını beyan ettiklerini söyledi:

“Tanıklar ifadelerinde Fatma’yla aralarında bir husumet olmadığını, yani Fatma’nın ona hakaretvari bir yaklaşımının olmadığını belirtti. Olay günü de herhangi bir kavganın olmadığı, failin silahıyla kapının önünde beklediği ve Fatma’nın evden çıkmasıyla birlikte kendisine ateş ettiği, birden fazla görgü tanığı tarafından beyan edildi.”

Savcılık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi

Savcılık esas hakkındaki mütalaasında, aynı iddianamedeki gibi, sanığın “tasarlayarak insan öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 

Kararın 19 Aralık’ta açıklanması bekleniyor

Savunma için süre istendiğinden bir duruşma daha olacağını belirten Mert, bir sonraki duruşmada kararın çıkabileceğini belirtti:

“Bugün belki karar bile çıkabilirdi. Delillerin değerlendirilmesi tamamlandı. 19 Aralık’ta yapılacak duruşmadan karar çıkmasını bekliyoruz.”

Bir sonraki duruşma, 19 Aralık 2019‘da saat 14.30’da Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler