Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Erken seçim çağrısı HDP için mantıklı ama Millet İttifakı’nın devam etmesi ve ekonomik koşullar açısından Cumhur İttifakı için anlamsız” – Can Selçuki ile söyleşi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 20 Kasım Çarşamba günü bir deklarasyon yayımlayarak sine-i millet tartışmalarını erken seçim çağrısı yaparak noktaladı.

İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketi Genel Müdürü Can Selçuki, iç siyasette ittifakların durumu, yeni parti oluşumları ve genel iç-dış siyasal atmosfer çerçevesinde erken seçim tartışmalarını Medyascope‘a değerlendirdi.

Selçuki, HDP açısından bir erken seçim çağrısının mantıklı olduğunu söyledi. Bunun HDP için halkın tercihini sormak anlamına geldiğini belirten Selçuki, “Türkiye’de siyasetin ve ekonominin genel gidişatı şu anda erken seçim için gerekli koşulların oluşmadığını gösteriyor” dedi.

Selçuki iki ay önce durumun farklı olduğunu Millet İttifakı içinde yer alan partiler içerisinde görüş ayrılıklarına sebep olan kayyum atamaları ve Suriye operasyonunun yaşandığını hatırlattı. Bunlara rağmen görüş ayrılıklarını bir kırılmaya sebep olmadığını belirten Selçuki, bunun, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun bu ittifakı devam ettirmedeki kararlılığı ve seçmenin oy verme tercihinin Tayyip Erdoğan’a karşı oy verme üzerinden geliştiği olmak üzere iki sebebi olduğunu söyledi.

Seçmenin gündeminde erken seçimin olmadığını belirten Selçuki, Türkiye’de ekonomi, eğitim, özgürlükler ve yargı alanlarında ciddi problemler yaşandığını, seçmenin beklentisinin de problemli alanlarda gelişmelerin sağlanması olduğunu vurguladı.

“HDP için siyaset alanı gittikçe daraldı”

HDP için siyaset alanının gittikçe daraldığını söyleyen Selçuki, bu alanda HDP’nin yapabileceği çok hamle olmadığını, sine-i millete gidilmediği takdirde erken seçimin kalan seçeneklerden biri olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.