Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OPEC Viyana’da bir karar alamadı, petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlediği 177. Olağan Toplantısı’ndan karar çıkmadı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,38 gerileyerek 63,16 dolar geldi.

Basına kapalı düzenlenen toplantının ardından, OPEC’in ham petrol üretim kesinti süresini uzatması veya üretim kesinti miktarını artırması hakkında herhangi bir karar çıkmadı, toplantıdan sonra düzenlenmesi beklenen basın toplantısı da iptal edildi. OPEC üyesi 14 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının birçoğu da toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak, OPEC Genel Merkezi’nden ayrıldı.

Basına açıklama yapan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, “OPEC dışındaki meslektaşlarımızla görüşmeden önce bir anlaşma olduğunu söyleyemeyiz” dedi. Salman, bir gazetecinin “Peki OPEC üyeleri içinde bir anlaşma var mı?” sorusuna ise “Tabii ki” yanıtını verdi.

Rusya dahil 10 üyeli OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkenin OPEC’le birlikte düzenleyeceği 7. Bakanlar Toplantısı, bugün yerel saatle 11.00’de (TSİ 13.00) Viyana’da başlayacak.

Dün Viyana’da OPEC ve OPEC dışı ülkelerin yer aldığı Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, OPEC’in petrol üretiminin günlük 500 bin varil daha azaltılmasını tavsiye ettiğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.