Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öğretmenlerin grevinin devam ettiği Doğa Koleji’nde yönetim açıklama yapmayı yine erteledi – Bakan Ziya Selçuk: “Bütün tedbirleri almış durumdayız”

2018’in Mart ayından beri maaşları düzensiz yatırılan, 2019’un Ağustos ayından bu yana da maaşları yatırılmayan Doğa Koleji öğretmenlerinin grevi sürerken velilerin tepkisi her geçen gün artıyor. Doğa Koleji Yönetim Kurulu, “Okulun devir işlemleri sürüyor, bu durumda bize destek olmanızı bekliyoruz” diyerek velilere 14 Aralık’ta resmi açıklama yapılacağına dair bilgilendirme mesajı atmasına rağmen bu tarihte açıklama yapmadı. 

Bugün, TBMM Genel Kurulu‘nda Milli Eğitim Bakanlığı‘nın 2020 yılı bütçesi hakkında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji’nin durumuna ilişkin de açıklama yaptı.

Selçuk, “Bu konuda bizim, eğer yarın üstümüze mevzuat gereği düşen tedbiri yerine getirmek söz konusuysa biz buna yarın için hazırız. Her türlü hazırlığımız var. Ama bu tür işler, hemen açtım kapattım biçiminde yürüyen işler değil. Belirli bir mevzuatı takip etmek ve üç kere bununla ilgili bir teftiş işleminin gerçekleşmesi ve okuldaki bütün öğrencilerin, öğretmenlerin huzurunu dikkate alma ihtiyacı var. Ama şundan emin olabilirsiniz: Her türlü senaryoya, duruma karşı bütün tedbirleri almış durumdayız” dedi.

Velilerden tepki: “Bizimle alay ediyorsunuz”

65 bin öğrenci, 19 bin öğretmenle Türkiye’nin en büyük özel okullarından biri olan Doğa Koleji’nin, “Devir gerçekleştiriliyor” açıklamasına rağmen devrin kime gerçekleştirileceği ile ilgili açıklama yapmayı ikinci kez ertelemesi üzerine 15 Aralık saat 13.00’te Ataşehir’deki Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde buluşan yüzlerce veli yönetime “Yeter artık, bizimle alay ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

https://twitter.com/siberdal/status/1206178587654709249

Okul önünde sloganlar atarak bekleyen veliler, “Her hafta bize bir tarih veriyorlar, çocuklarımızın sınav haftası başlayacak, biz ne yapacağız?” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi. 

Doğa Koleji yönetimi ise, 16 Aralık günü devir işlemlerine dair bilgilendirme yapılacağına dair velilere yeniden bir mesaj gönderdi.

Ne olmuştu?

4 Aralık günü başlayan grev sonrası öğretmenlere destek veren veliler ve öğrenciler, 5 Aralık günü genel müdürlük önünde toplanmış, yönetimden bir açıklama beklediklerini söylemişti. 

Veli, öğrenci ve öğretmenler 9 Aralık günü de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapmış, “Mağduriyetin bir tarafı yok, çocuklarımızın eğitimi, öğretmenlerimizin açlığı sözkonusu” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya müdahil olmasını istemişlerdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.