Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ParaPolitik (10): “Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı başvurusu kamuoyu baskısı sayesinde geri çekildi”

“ParaPolitik”  programının onuncu bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Karatepe, Ziraat Bankası’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, Simit Sarayı’nın yüzde 51’lik hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Başvuru sebebinin yeterince iyi açıklanmadığını belirten Karatepe, bir kamu kurumunun satın alma işleminde bulunurken bunun topluma hangi faydaları getireceğini açıklaması gerektiğini söyledi. Başvurunun geri çekilmesindeki esas nedenin ise kamuoyu baskısı olduğunu belirten Karatepe, Ziraat Bankası’nın başvurusu kamuoyu baskısı sayesinde geri çekildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.