Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbullular Kanal İstanbul projesinin yok edeceği bölgelerde doğa yürüyüşlerine başladı

“İki Deniz Arasında Kanal Olmaz, Yürüyüş Olur” diyen Ya Kanal Ya İstanbul Platformu, Kanal İstanbul proje alanında kalan bölgelerdeki doğa yürüyüşlerinin ilkini gerçekleştirdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı ve Arnavutköy ilçe sınırları içindeki Sazlıbosna Köyü’nde saat 11.00’de başlayan 11 kilometrelik yürüyüş, Şamlar Köyü’nde son buldu. Yürüyüş katılımcıları, Kanal İstanbul proje alanında kalan ve projenin gerçekleşmesi halinde yok olacak su kaynakları, tarım alanları, arkeolojik koruma alanları ve ormanların içinden geçti. İstanbul’un su ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşılayan Sazlıdere Barajı etrafında yapılan ilk yürüyüşe yaklaşık 250 kişi katıldı. Ya Kanal Ya İstanbul Platformu, projenin yok edeceği yerleri göstermek için üç yürüyüş daha gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.