Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 12,15 olarak açıklandı — Murat Sağman: “Resmi rakamlarla sokaktaki arasında fark var”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ocak ayında yüzde 1,35 artış gösterirken yıllık enflasyon oranı yüzde 12,15 oldu. 

Medyascope’a konuşan ekonomist Murat Sağman, enflasyon oranlarının beklenenden daha yüksek geldiğini belirterek “Beklentimiz yüzde 11,84 olarak kalmasıydı” dedi. Sağman, kurdaki hareketlenmeler ve talep artışından kaynaklı olarak enflasyon oranlarında önümüzdeki 2-3 aylık dönem içinde değişim beklemediğini de söyledi. 

“Enflasyon düşüşü yılın ikinci yarısında belirgin olacak”

Merkez Bankası’nın faiz politikalarına değinen Sağman, şubat ve mart toplantısında faiz indirimlerine ara verilebileceğini belirtti. Sağman ayrıca “Enflasyondaki düşüş ancak yılın ikinci yarısında hissedilebilir” dedi.

“Enflasyon sokağa daha yüksek yansıyor”

Enflasyon yükselirken, gelirlerin sabit kaldığını söyleyen Sağman, kurun değer kaybını önlemek için, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini durdurması gerektiğini söyledi.

Sağman, “Devlet politikası olarak büyüme değil, enflasyonu düşürmek önemlidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler