Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir ülke kapatıldı: İtalya koronavirüs karantinasında – Gazeteci Murat Çınar anlatıyor

İtalya güne, koronavirüsle mücadele amacıyla ülke genelinde alınan olağanüstü tedbirlerle uyandı. Başbakan Giuseppe Conte, dün akşam “evden çıkmama kararnamesi” imzaladı. Peki ama bu ne demek? 60 milyonluk İtalya bu kararnameyi nasıl karşıladı, yansımaları nasıl? Roma’da yaşayan gazeteci Murat Çınar, Cansu Şimşek’e anlattı. Çınar’a göre, Conte hükümeti erken önlemleriyle kriz yönetiminde başarılı. 3 Nisan’a kadar geçerli kararnamenin tüm İtalya’yı nasıl etkileyeceğini anlatan Çınar, Conte’nin “Bisikletinizi alın, yürüyüşe çıkın ama insanlarla iletişime girmeyin” gibi tavsiyelerle halkın psikolojisini ayakta tuttuğunu söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.