Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Alper Kaliber ile söyleşi: “İnsanlığın sorunları ortak, dolayısıyla Avrupa kendine ait refah dolu bir ada inşa edemez”

Türkiye’nin mültecilerin Avrupa’ya geçişini engellemeyeceğini açıklaması sonrasında binlerce mülteci Türkiye-Yunanistan sınırına yöneldi. Yunanistan’ın mültecileri geri itme vakaları yaşandı. Mültecilerin bir kısmının sınırdaki bekleyişi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Mart’ta, Avrupa Birliği’nin (AB) üst düzey yetkilileri ile mülteciler meselesini görüşmek üzere Brüksel’e gitti.

Gülçin Karabağ konuğu Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kaliber ile Erdoğan’ın Brüksel’deki görüşmeleri ve genel olarak  Türkiye-AB ilişkilerinde mülteci meselesi üzerine söyleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.