Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk vaka sonrası İstanbul’dan koronavirüs izlenimleri: Kolonya satışları patladı, turistik mekanlar boş, toplu taşımada geniş önlemler alınıyor

Medyascope muhabirleri Caner Polat ve Engin Deniz İpek, Türkiye’de dün gece açıklanan ilk koronavirüs vakasının ardından İstanbul’un nabzını tuttu. Temizlik ürünleri ve kolonya satışlarındaki patlamanın yanında turistik mekanların boş olması dikkat çekti. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar, toplu taşımada alınan geniş önlemlerin kendilerine güven verdiğini söyledi.

Temizlik ürünü ve kolonya satışları arttı

Türkiye’de dün gece açıklanan ilk koronavirüs vakasının ardından temizlik ürünleri ve kolonyalar, bu sabah itibarıyla halkın yoğun talebiyle karşılaştı. İstanbul’un birçok bölgesinde temizlik ürünleri ve özellikle kolonya satan dükkanların önünde sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşurken satıcılar hem satışların arttığını hem de fiyatların yükseldiğini belirtti.

Turistik mekanlar boş

Sultanahmet ve Eminönü gibi turizm bölgelerinin yanında, vakaya ilk rastlanılan yer olduğu iddia edilen Kapalıçarşı’da sokakların boş olması dikkat çekiyor. Turist kafilelerinde gözle görülür bir azalma olduğunu belirten bölge esnafı, koronavirüsün işlerini tehdit etmesinden endişeli. Turistlerin sık sık ziyaret ettiği bölgelerde maskeyle gezen insan sayısında da gözle görülür bir artış var. 

Toplu taşımada geniş temizlik önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan temizlik ekipleri günün her saatinde otobüs, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında ilaçlama yapıyor. Seferler arasındaki boş zamanlar ilaçlamayla değerlendiriliyor. Yetkililer, farklı toplu taşıma araçlarında farklı ilaçlama tekniklerinin kullanıldığını belirtirken araç şoförlerine ve personele göre, alınan bu ilaçlama önlemleri oldukça kritik. Halk ve görevliler, toplu taşıma araçlarında görev yapan personel için kişisel önlemlerin de alınması gerektiğinin altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.