Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnternet kısıtlaması torba yasa taslağında: Büyük Birader mi geliyor? Prof. Dr. Yaman Akdeniz’le söyleşi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanan torba yasa taslağında sosyal medya kullanımlarına ilişkin düzenlemeler var. Peki bu düzenlemeler neyi öngörüyor, yazışmalarımız ve sosyal medya hesaplarımız denetlenecek mi, kamuoyu bu konuda endişe etmekte haksız mı? İnternet hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e sorduk. Akdeniz, “Yasa yürürlüğe girerse korkan ya da rahatsız olan kesim susmayı tercih edecek, dolayısıyla otosansür artacak. Çünkü korkutucu bir iklim olacak. Ama korkunun sonu yok. Her vatandaş, konumu ne olursa olsun, görüşlerini ve tepkilerini açıkça söyleyebilir. Demokratikleşme olacaksa böyle olacak, başka türlü demokratikleşmemiz mümkün değil. Bunun çözümü ne VPN ne başına sıfır koymak ne de başka bir şey. Daha az korkmamız, daha fazla konuşmamız lazım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.