Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 786. haftada gözaltında kaybedilen çocukların akıbetini sosyal medya hesabı üzerinden sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 87. haftasında koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla basın açıklaması yaptı. Yayınlanan videoda 786. haftanın basın açıklamasının moderatörlüğünü Maside Ocak üstlendi, açıklamayı ise Hüseyin Taşkaya’nın kızı Serpil Taşkaya okudu.

Çocukların korunmasının, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasının devletlerin görevi olduğunu hatırlatan Taşkaya, “Ancak bu topraklarda onlarca çocuğun yaşam hakkı, devlet şiddetinin vardığı son nokta olan gözaltında kaybetme yöntemiyle ellerinden alındı. Bu çocukların nasıl gözaltına alındıkları ve nasıl kaybedildikleri tanık ifadelerinde, savcılık iddianamelerinde, mahkeme tutanaklarında, AİHM kararlarında ve TBMM Raporu’nda yer alsa da iç hukukta cezasız bırakıldı” dedi.  

Çocukları şiddetten korumakla görevli adli ve siyasi makamlara seslenen Cumartesi Anneleri, akıbetleri karanlıkta bırakılan çocukları kimin kaybettiğini sordu. 

1995 yılında Mardin’de 13 yaşında kaybedilen Davut Altunkaynak’ın kardeşi Ramazan Altunkaynak, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı tek ülkeyiz ama maalesef gözaltında kaybettiğimiz onlarca çocuk varken bir anlamı kalmıyor 23 Nisan’ın” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.