Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetbilimci Doç. Dr. Beste İşleyen ile söyleşi: “Hollanda’nın sağlık sistemindeki sorunlar salgın ile daha görünür hale geldi”

Hollanda nüfusuna göre salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri. Nüfusu 40 milyonun altından olan ülkeler arasında Belçika’dan sonra en fazla vakanın tespit edildiği ve en çok ölümün meydana geldiği Hollanda’da, ülke genelinde karantina uygulamasına gidilmedi. 100 kişiden fazla kalabalıkların bir araya gelmesinin yasaklandığı Hollanda’da okullar kapatılırken futbol liglerinin ise iptal edildiği duyuruldu. Bu sene Hollanda futbol ligi Eredivisie’de şampiyon ilan edilmeyeceği, bir alt lige düşme veya bir alt ligden Eredivisie’ye yükselme olmayacağı açıklandı. Ülkedeki konser ve festival etkinlikleri de askıya alındı.

Medyascope özel yayınına katılan Amsterdam Üniversitesi Siyasetbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beste İşleyen, Hollanda’nın koronavirüs salgını ile nasıl mücadele ettiği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda’nın “akıllı karantina” uygulamasına gittiğini belirten İşleyen bu sayede sorumluluğun bireylere yüklendiğini söyledi. Hollanda’nın sağlık sisteminin bu süreçte eleştiri aldığını belirten İşleyen, bazı hastaların tedavi için Almanya’ya götürüldüğünü ve koronavirüs testlerinin yaygın hale getirilmediğini anlattı. İşleyen, “Hollanda’nın sağlık sistemindeki sorunlar salgın ile daha görünür hale geldi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.