Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ekonomiyi daha fazla yavaşlatamayız” diyen Fransa Başbakanı’nın planı, Senato tarafından reddedildi

Fransa’da Senato, hükümetin sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından uygulanması öngörülen planını reddetti

Fransa Başbakanı Édouard Phillipe, 28 Nisan Salı günü Ulusal Meclis’e, sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından uygulanması öngörülen bir plan sunmuştu. Plan dün Phillipe tarafından Senato’ya sunuldu, ancak kabul edilmedi. 

Planını yeni ayrıntılar ile Senato’ya götüren Phillipe, “Koronavirüs toksik, ancak okulların ve sosyal hayatın durdurulması da bir o kadar tehlikeli. Durum kritik, ekonomiyi daha fazla yavaşlatamayız’’ dedi. Phillipe, Ulusal Meclis’e sunduğu plana ek olarak şu önlemleri dile getirdi:

– “25 yaş altı zor durumda olan 800 bin gence haziran ayı için 200 euro tutarında yardım yapılacak. 

– Devlet şehirlere maske yardımı yapacak. 

– Yakınlarına bakmak zorunda olduğu için çalışamayan vatandaşlara uygulanan kısmi işsizlik haziran ayına kadar sürecek, daha sonra ise uygulama duruma göre adapte edilecek.

– Dini kurumlar 29 Mayıs’tan itibaren yeniden faaliyete geçecek.”

Senato, 81’e karşı 89 oy ile hükümetin planını reddetti. 170 senatör oy kullanmadı. Bu reddin başlıca nedenlerinden biri, planın okulları çok erken açmayı öngörmesi oldu. Karar sonrası açıklamalarda bulunan senatörler, 11 Mayıs’ta bitmesi öngörülen sokağa çıkma yasağının uzatılmasının gündemde olduğunu aktardı

Senato, sağlıkta olağanüstü halin iki ay daha uzamasına ilişkin kanun tasarısını ise tartışmaya devam ediyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.