Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Feyza Altun ile söyleşi: “Türkiye’de CHP’li olmak ve ‘CHP’ye oy verdim’ demek aforoz edilmeniz için yeterli”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Twitter’da yeşil nokta ve Türk bayrağı simgelerini kullanan hesapların “etik ve milli” olduğunu söylemesinin ardından hesaplarına bu simgeleri ekleyen bazı kullanıcılar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun‘u cinsel saldırıyla tehdit etti. Avukat Feyza Altun, konuyla ilgili Medyascope’a konuştu. 

Feyza Altun, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve koruma talep ettiğini belirtip “Durum ailem için de endişe verici oldu. Korkmuyorum. Ama bir noktada da insan endişe ediyor. Ben çocuğumla ilgili çok fazla tehdit alıyorum. O konu, benim kırmızı çizgim” dedi. 

Altun, tehditler almasının nedenlerinden birinin CHP üyeliği olduğunu söyledi: “Şu an Türkiye’de CHP’li olmak ve ‘CHP’ye oy verdim’ demek aforoz edilmeniz için yeterli.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.