Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da öldürülen Barış Çakan’ın babası Medyascope’a konuştu: “Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi oğlumu benden aldı”

Ankara’nın Etimesgut ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi’nde dün akşam (31 Mayıs) kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Barış Çakan‘ın, parkta yüksek sesli müzik dinledikleri için uyardıkları kişiler tarafından saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan, Medyascope’tan Hazar Dost’a cinayetin detaylarını anlattı. 

“10 dakikalığına sokağa çıktı”

Olayın yaşandığı yer ile evlerinin arasının çok yakın olduğunu söyleyen Çakan, Barış’ın akşam ezanına kısa bir süre kala “10-15 dakika arkadaşımla konuşacağım” diyerek evden çıktığını belirtti.

“Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz” diyerek saldırmışlar

Barış Çakan ve arkadaşı, evlerine yakın mesafede bulunan Etimesgut’ta pazar kurulan mekanın civarında buluştuğu esnada akşam ezanı okunduğunu belirten baba Çakan, “Yanlarında duran arabanın müziğinin sesinin yüksek olması nedeniyle Barış ile arkadaşı arabaya yaklaşıp, ‘Ezana saygınız olsun’ diyerek içeridekilerden müziğin sesini kısmalarını istemişler” dedi. Çakan, arabadaki üç kişinin “Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz” diye aşağı inerek Barış ve arkadaşına saldırdığını söyledi. Baba Çakan, “Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi, oğlumu benden aldı” diye konuştu.

“Arkadaşı beni arayıp, ‘Barış eve geldi mi?’ diye sordu”

Çakan, Barış evden çıktıktan 20 dakika sonra arkadaşının kendisini aradığını, “Biz kavga ettik, ikimiz de kaçtık. Barış eve geldi mi?” diye sorduğunu anlattı. Ardından Barış’ın arkadaşıyla beraber olay yerine gittiğini söyleyen Nihat Çakan, “Biz gittiğimizde Barış yerde yatıyordu, hastaneye yetişemeden vefat etti” dedi. 

Ankara Valiliği: “Şüpheliler hakkında işlem başlatıldı, konunun tahrik unsuru olarak kullanılması iyi niyetten uzaktır”

Ankara Valiliği ise olay hakkında şu açıklamayı yaptı: “31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.” 

Ayrıca açıklamada, Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddialarına yönelik olarak, “Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır” denildi.

Cinayet şüphelisi üç kişi tutuklandı

Barış Çakan’ın öldürülmesiyle ilgili Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında olan üç kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 

Olaya dair İletişim Başkanı  Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Ankara’da hafta sonu ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyen bir grubu uyaran Barış Çakan isimli genç yavrumuzun çıkan tartışmada hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan elim hadise tüm boyutlarıyla incelenmiş ve gerekli adli süreç başlatılmıştır.

Yaşanan acı hadisenin gerçek sebebinin belirli çevreler ve odaklar tarafından kasıtlı bir şekilde manipüle edilmesi, hadisenin ‘ısrarla’ Kürtçe şarkı dinleyen gencin öldürülmesi olarak yansıtılması, hakikatin kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek istendiğini göstermektedir.

Toplumsal dinamiklerimizi hedef alan yalan haberlerin, provokasyonların ve algı yönetimi çalışmalarının, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerimize yönelik son zamanlarda sistematik bir şekilde yürütülen karalama ve iftira kampanyalarından bağımsız olduğu asla düşünülemez.

Devletimiz, kamu huzur ve güvenliğinin zaafiyete uğratılmasına, yalan haberlerin ve algı operasyonlarının zihinlerimizi işgal edip bizi esir almasına asla müsaade etmeyecektir. Milletimiz üzerinde oynanan bu alçak oyunun takipçisi olacak ve gerekli tüm adımları süratle atacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 83 milyon vatandaşımızın sığınağı, koruyucusu ve hizmetkârıdır. Toplumsal huzur ve güvenliğimiz için milletimizle el ele vererek kardeşlik ve barış atmosferini bozmayı hedefleyen karanlık odaklara geçit vermeyeceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler