Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Ortaköy’de meydana gelen göçük kumpircileri vurdu

Beşiktaş Ortaköy‘de Kumpirciler Çarşısı olarak bilinen Mecidiye Köprüsü Sokak’ta dün akşam göçük meydana geldi. Bir kadının hafif yaralandığı olayın sokağın altında bulunan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Aynı noktada daha önce de bir göçük meydana gelmişti. Ancak tarihi değer taşıyan bölgenin yenilenmesi için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden onay beklendiği öğrenildi.

Bugün ise önlemler çerçevesinde Ortaköy’le özdeşleşen kumpircilerin tümü tahliye edildi ve yıkıldı. İstanbul’un sembol noktalarından birinde yaşanan olay ucuz atlatılsa da yeni bir göçüğün gerçekleşmemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri, 17 kumpir tezgahını kontrollü olarak yıktı.

İşletme sahipleri kazayı ve bundan sonraki süreci Medyascope’a anlattı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.