Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Ceren Ergenç ile söyleşi: “Çin, salgın döneminde agresif bir dış politika söylemi benimsedi”

Medyascope özel yayınında Okan Yücel’in sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Ceren ErgençÇin-Hindistan sınırında 16 Haziran günü meydana gelen çatışmayı ve Çin’in salgın döneminde Batı ile kurduğu ilişkiyi yorumladı.

Sınır çatışmasının Çin’in saldırgan bir dış politikaya sahip olmadığı tezini zayıflattığını kaydeden Ceren Ergenç, çatışmanın uzun süren bir gerginliğe yol açmayacağını söyledi.

Çin’in koronavirüsle mücadele kapsamında salgının ilk aşamalarında yoğun şekilde eleştirildiğini belirten Ergenç, buna rağmen mevcut aşamada Çin’in uluslararası toplum için yapıcı bir aktör olarak ortaya çıktığını ve bu sayede takdir kazandığını vurguladı. Ergenç aynı zamanda Çin’in uzun süredir mevcut uluslararası sistem içinde kalarak ABD’ye karşı hegemonik bir yarış sürdürdüğünü belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.