Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor- Evli olduğu kadının evine silah, üç şarjör ve bıçakla giren erkek, 35 gün sonra serbest bırakıldı

İstanbul Maltepe’de yaşayan Canan Dursun’un (31) evli olduğu Erkan Dursun (37), 5 Mayıs’ta, Canan’ın ve ailesinin yaşadığı eve, yanında silah, üç şarjör ve çift taraflı bıçakla gizlice girdi ve ev halkına saldırdı. Tutuklandıktan 35 gün sonra serbest bırakıldı.

Olayın ardından hakkında koruma kararı çıkartılan Canan Dursun, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. Canan, “Sürekli gelip evin etrafında geziyor. Ölmekten korkuyorum” dedi.

“Evin etrafında geziyor”

10 yıllık evli olan Canan Dursun, evliliğinin ilk haftasından beri maruz bırakıldığı fiziksel ve psikolojik şiddet yüzünden, bir yıl önce boşanma davası açarak ailesinin yanına taşınıyor: “Bir haftalık gelinken beni bıçaklamaya çalıştı. Hep şiddet gördüm. Tehdit ediyor, sürekli gelip evin etrafında geziyor. Ölmekten korkuyorum.”

5 Mayıs’ta Canan Dursun ve ailesinin İstanbul Maltepe’de yaşadığı eve merdivenle tırmanarak giren Erkan Dursun, eve girdiğinde ilk önce Canan’ın annesiyle boğuşuyor. Canan, annesinin çığlıklarını duyduğu anı şu cümlelerle anlatıyor: “Annem biriyle boğuşuyordu ancak tanımadım, uykuluydum. Annemle beraber mücadele ettik onunla. Babam ve kardeşim sesimizi duyup yardıma geldi.”

“Babam tetiği sıkmasını engellemek için tetiğin arasına parmağını soktu”

Canan’ın kardeşi, boğuşmanın yaşandığı odaya girer girmez, Erkan Dursun yanında getirdiği silahla ona iki el ateş etmeye çalışıyor ancak silahı tutukluk yapıyor. Canan, “Silahı, üç şarjörü ve çift taraflı bıçağıyla gelmişti. O an sadece silahı ateşlemesine engel olmaya çalıştık. Evde on kişi yaşıyoruz. Kendimizi kurtarmaya çalıştık. Babam tetiği sıkmasını engellemek için tetiğin arasına parmağını soktu. Yarım saat kadar bu boğuşma sürdü” diyor.

Dursun tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderiliyor ancak tutuklandıktan 35 gün sonra, 10 Haziran tarihinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor. Canan, “Ben bir senedir boşanmaya çalışıyorum, bu mahkeme hiçbir şekilde görülmüyor ama Erkan Dursun’un mahkemesi 35 günde olabiliyor” diyor. 

“Bir kadın cinayeti haberi de ben olacağım”

Erkan Dursun’un eve, kendi çocuklarının yaşadığı eve katliam yapmaya geldiğini söyleyen Canan, “Onu 35 gün sonra çıkarttılar dışarıya. Bir kadın cinayeti haberi de ben olacağım. Kimse bunu engellemeye yardımcı olmuyor. Hakkımda koruma kararı var. Karara göre bana 200 metre yaklaşamıyor. Ama sürekli evin etrafına geliyor. Tehdit ediyor. Ölmekten korkuyorum” diyor.

Canan’ın anlattıklarına göre evliliği boyunca evli olduğu erkek kendisine şiddet uyguladıktan sonra anne ve babasını arayıp “Kızınızı kurtarın, kurtaramıyorsanız da gelin cenazesini alın. Ben şimdi onu dövüyorum” diyormuş.

Yaşadıklarının son bulmasını isteyen Canan yetkililere şöyle sesleniyor: “Beni bu adamdan kurtarın. Ölmekten korkuyorum. Bir erkekle mücadele etmek o kadar zor ki.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.