Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın günlerinde, acil serviste imkânsız bir aşk hikayesi: Sağlık çalışanları Göksu ve Ufuk’un düğünü

Düğünlerini planladıkları gece acil serviste koronavirüs nöbeti tuttular. Düğün için haftalarca çalıştıkları dans koreografisini hastane koridorunda, önlüklerini çıkarmadan gerçekleştirdiler ve sosyal medyada “Bugün normalde düğün günümüzdü, düğün salonları açılırsa uzun ve kostümlü versiyonunu da yapacağız” notuyla paylaştılar.

12 Nisan tarihinde yapılması planlanan düğünleri birkaç kez iptal olan acil tıp hekimi Dr. Göksu Afacan ve aynı hastanede ameliyathane teknikeri Ufuk Öztürk, balayında olmaları gereken bugünlerde ise koronavirüs salgınında ikinci dalga ihtimaline karşı nöbet tutarken ameliyat önlükleriyle yine hastane koridorlarında “gelin ve damat” olarak poz verdi.

Bugüne kadar 300’ü aşkın koronavirüs hastası kabul eden Dr. Afacan ve ameliyat trafiği hiç azalmayan eşi Öztürk, bu süreçte pozitifliklerini ve umutlarını hiç kaybetmemiş. İkili, salgının dalgalı seyrine rağmen gerek paylaştıkları video gerekse de fotoğraflarla koronavirüs günlerinde tebessüm ettirirken paylaşımları binlerce beğeni aldı. “Sosyal medyayla hiç aram yoktu. Ben televizyon bile izlemem” diyen Dr. Afacan, videoya gelen tepkileri şöyle anlattı: “İnsanların kafasında erkek doktor, kadın hemşire fikri vardır. Biz hep, ‘Tamam da erkek, doktor değil’ diyoruz. Fakat hâlâ ‘Kocan doktor olmasaydı evlenir miydin?’ diye soruyorlar.

“Bu benim hayatım. Bu dönemde de sadece işe gidiyorum, eve geliyorum. Burası benim işyerim. Hiç mi işyerinde fotoğraf çekip paylaşmadınız?” diye soran Dr. Afacan’ı, eşi Öztürk de destekliyor ve sosyal medyada yaşadıkları süreci şöyle özetliyor: “Bir linç etme durumu vardı. Bize bin tane yorum geldiyse elli tanesi linç etmeye yönelikti. Geriye kalan dokuz yüz elli kişi, o elli kişinin üzerine atlayarak linç etmelerini bir şekilde engellediler.”

Sağlık çalışanı çift, sosyal medya maceralarını ve salgına denk gelen evlilik süreçlerini Medyascope‘a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.