Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sistem değişikliğine karşı 78 baronun imzaladığı ilana katılmayan Elazığ Barosu Başkanı Yentür: “Çağrının herkese değil, hukukçulara olması gerekiyordu”

Baroların seçim sisteminde yapılmak istenen değişikliğe karşı 78 baro, “Cumhuriyetten, hukuk devletinden ve birbirimizden başka hiç kimsemiz yok” başlığıyla ortak ilan verdi.

İlanda, “Bizler aşağıda ismi yazılı barolar olarak, meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi; meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık cübbesi düğmeli topluluklara indirgenmeyeceğizi tarih önünde tüm Türkiye’ye saygı ve büyük bir kararlıklıkla arz eder, herkesi seslerinin kısılmasını amaçlayan her türlü tahakküme karşı mücadelemize destek vermeye davet ederiz” denilirken Elazığ ve Erzincan baroları ilana imzacı olmadı.

Baroların yayımladığı ilana imzacı olmayan Elazığ ve Erzincan Barosu başkanları, Medyascope’tan Hazar Dost’a konuştu.

“Çağrının herkese değil hukukçulara olması gerekiyordu”

Çoklu baro sistemine karşı tepkilerini aylar önce belirttiklerini belirten Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür, “Verilen ilanda, çağrının herkese değil, hukukçulara olması gerekiyordu” dedi. Baroların Ankara’ya yaptığı yürüyüşe de katıldığını belirten Yentür, “Baroların halkı sokağa dökme gibi bir amacı yok. Hukukçular kendi haklarını arayabilir” diye konuştu.  

Yentür ayrıca, siyasetin elini barolardan çekmesi gerektiğini de belirtti. İlandaki “herkes” kelimesine karşı itirazlarını yaptıklarını fakat ilanın değiştirilmediğini söyleyen Yentür, “Baro başkanları olarak Ankara’daki direnişimizden herkesi desteğe çağırmamıştık. Şimdi herkesi sokağa çağıran bildiriye imzacı olmadığımız için sosyal medyada linç ediliyoruz” dedi. 

Görüştüğümüz Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk ise konuya dair görüş bildirmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler