Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat ve baro başkanları Ankara Adliyesi önünde “çoklu baro” tasarısını protesto etti, polisle arbede yaşandı

Haber: Okan Yücel & Engin Deniz İpek

AKP ve MHP’nin ortak imzasıyla hazırlanan “çoklu baro” tasarısına karşı çıkan 20 baro başkanı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelere katılmak istemiş, ancak içeri alınmamışlardı.

Bugün saat 16:00’da Anıtpark’ta “Büyük Savunma Mitingi” düzenlemek isteyen Ankara Barosu, Ankara Valiliği’nin salgın gerekçesiyle 15 gün süreyle toplantı ve gösterileri yasaklaması üzerine bu mitingin düzenlenemeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine bugün öğle saatlerinde TBMM’den Ankara Adalet Sarayı’na yürüyen baro başkanları ve çok sayıda avukat, gösteri haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Adliye Sarayı’nın önünde toplanan kalabalık “çoklu baro” tasarısını sloganlar atarak ve oturma eylemi yaparak protesto etti. Polisin dağılmasını istediği kalabalık binanın önünden ayrılmayınca zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.