Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyükada davasının karar duruşmasının ardından – Taner Kılıç ve Milena Buyum ile söyleşi: “Karar şaşırtıcı değil fakat üzücü, adil bir yargılama olmadı”

11 insan hakları savunucusunun yargılandığı Büyükada davasının karar duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda yapıldı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Taner Kılıç‘a “örgüt üyeliği” suçlamasından altı yıl üç ay, Günal Kurşun, İdil Eser ve Özlem Dalkıran‘a “örgüte yardım” suçlamasından bir yıl 13 ay hapis cezası verdi. Nalan Erkem, İlknur Üstün, Ali Gharavi, Peter Steudtner, Veli Acu, Nejat Taştan ve Şeyhmus Özbekli ise beraat etti. Mahkeme heyetinin kararı oyçokluğuyla aldığı belirtildi. Sanık avukatları kararı temyize götürecek. Sahra Atila, altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan Af Örgütü Onursal Başkanı Taner Kılıç ve Af Örgütü Türkiye Kampanyacısı Milena Buyum ile konuştu. Kılıç, kararı üzücü bulduğunu fakat şaşırtıcı olmadığını belirterek “Adil bir yargılama olmadı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.