Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK İSİG Daire Başkanı Seyit Aslan ile söyleşi: “Ülkeyi yönetenler, işçilerin ölümünde fıtrata gönderme yaparsa ölümlerin önüne geçmek zorlaşır”

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yedi kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili fabrika sahibi Yaşar Coşkun da dahil olmak üzere beş kişi tutuklandı. İşçilerin hayatına mal olan bu tür olayların önüne nasıl geçilebilir? Fabrikalarda denetim ve işçilerin sendikal örgütlülüğü, süreçleri nasıl etkiler?

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Daire Başkanı Seyit Aslan, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından Hendek’te yaşanan patlamayı Gülçin Karabağ’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.