Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Sakıncalı” cümle ayıklama gazeteciliği

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel blogunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya ve medyada yer alma şekline ilişkin yazdı.

“… Ancak Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını hiç vermeyenler ile haberi veriyormuş gibi yapanları da birbirinden ayırmak gerek.  Hiç yayımlamayanların tavrı net ama ‘mış’ gibi yapanlar, okuru/izleyiciyi kandırmaya çalışıyor. Daha kötü…

 Elbette bu medya kuruluşları, sadece CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sözlerini yayımlamamak ya da önemli cümlelerini kırpmakla kalmıyor. Bütün muhalefet partilerine benzer engellemeleri uyguluyor. Örneğin HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, Meclis Grup toplantısındaki konuşması da iktidar kontrolündeki gazete, televizyon ve internet sitelerinde yayımlanmadı.

 Muhalefetin etkinliklerini yayımlamama, liderlerin konuşmasını tırpanlamanın yanı sıra sürekli olarak siyasi iktidara övgüler yağdıran haberler yayımlamak da bu medyanın işlevlerinden biri. Ama bazen övgüde öyle aşırıya kaçılıyor, öyle önden gidiliyor ki, boşa düşülüyor; yazılıp çizilenler havada kalıyor” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.