Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Johnson: “Noel’e kadar normal yaşama döneriz”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün, ülkede atılacak yeni normalleşme adımlarını açıkladı. İngiltere’nin önemli ölçüde normalleşmeye geçeceğini söyleyen Johnson, “Gerektiği anda frene basmaktan çekinmeyiz” dedi.

İngiltere’de mart ayında başlayıp mayısta biten eve kapanma kararının o zaman için gerekli olduğunu söyleyen Johnson, yarından itibaren ülkedeki karantina kararlarının yerel yönetimlere bırakılacağını söyledi. Açıklamaya göre, işletmeler de artık koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemler alındığı sürece işyerlerine dönebilecek.

Günlük test sayısı 500 bine çıkacak

Johnson’ın açıklamalarına göre, şu an günde 200 bin koronavirüs testi yapılan İngiltere’de günlük test sayısı ekim ayına kadar 500 bine çıkarılacak.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) salgınla mücadele kapsamında şimdiye kadar 30 milyar sterlin fonlandığını söyleyen Johnson, NHS’ye 3 milyar sterlin daha verileceğini açıkladı.

Okullar eylülde açılacak

Johnson, okulların ve kreşlerin eylül ayında açılacağını, üniversitelerin de eylül ayında açılabilmek için gerekli çalışmaları yaptığını duyurdu. İngiltere’de okullar, salgın nedeniyle 20 Mart’tan beri kapalı.

Futbol maçları seyircili oynatılacak

Normalleşme kapsamında konser, bovling ve düğün salonları açılacak. Gece kulüpleri kapsam dışında bırakılacak. Ekim ayından itibaren futbol maçları seyircili oynatılacak.

En geç Noel’de normal yaşama dönülecek

Johnson, gerekli önlemler alınır ve ikinci dalga yaşanmazsa, en erken kasım ayında, en geç Noel zamanında normal yaşama dönülmüş olacağını söyledi.

“Gerektiği anda kısıtlamaları artırırız”

Kimilerinin planı “fazla iyimser” bulabileceğini ve onların haklı çıkma ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlatan Johnson, “Gerektiği anda frene basmaktan çekinmeyiz” dedi.

Sağlık sektörünü kışa hazırladıklarını belirten Johnson, solunum cihazı sayısını 30 bine çıkardıklarını ve “şimdiye kadarki en kapsamlı grip aşısı programını” başlatacaklarını söyledi. En kötü senaryoya hazırlandıklarını söyleyen Başbakan Johnson, “En iyisini ummalıyız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.