Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Cumhurbaşkanını göremeyen Cumhurbaşkanlığı muhabiri olur mu?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel blogunda, muhabirlerin eskisi gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşamadığını, soru dahi soramadığını yazdı.

“Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı ile birlikte değişmeye başladı bu izleme yöntemi. Muhabirlerin Başbakan’ın her an yanında olması istenmiyordu.  Gazetecilik de zaten bildirilen programları izlemeye meyilli hale gelmişti.

Muhabirlerin her an Başbakan’ın her an yanında olmamasının nasıl bir sonuca yol açabileceği 17 Ekim 2006 günü yaşanan kötü bir olayla kendini gösterdi. Erdoğan, makam aracında fenalaşmış; hastane önünde aracın kapısı açılmayınca camı balyozla kırılmıştı. Erdoğan’ın peşinde tek gazeteci bile yoktu. Ama konvoy, ters yoldan girip Milliyet gazetesi bürosunun önünden geçince foto muhabiri Serdar Özsoy bir terslik olduğunu fark edip koşarak yetişmişti. Balyozla cam kırma fotoğrafını sadece o çekebilmişti.

Aslında böyle vahim bir olayın ardından muhabirlerin bir an bile Başbakan’ın ardından ayrılmamaları beklenirdi. Öyle olmadı. Başbakanlıktan gelen isteklere uyularak sadece bildirilen programlar izlenmeye devam edildi. Konvoy takibi de ender zamanlarda başvurulan bir yöntem haline geldi. Akreditasyon yasakları da muhabirleri çizilen sınırlara uymak zorunda bıraktı” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.