Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

81 ilde geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen “Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge kapsamında Türkiye’de birçok şehirde pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapıldı.

İstanbul

İstanbul’da Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yapılan denetimlere katıldı. Usta ilçedeki işletmeleri sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı.

“Bize pek bir denetim gelmedi ama biz her şeye hazırlıklıyız”

Medyascope, İstanbul’un Taksim ve Beşiktaş ilçelerinde yapılan denetlemeleri esnaf ve vatandaşla konuştu. Esnaf, “Bize pek bir denetim gelmedi ama biz her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Ankara

Ankara Valisi Vasip Şahin, salgınla mücadele kapsamında Keçiören’deki işyerlerinde ve pazarlarda alınan tedbirleri denetledi. Şahin esnaftan, işyerlerinde tedbirlere uyulup uyulmadığına dair bilgi aldı.

Yalova

Yalova’daki denetimlere, Yalova Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray katıldı. Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları için uyaran Vali Erol, “Alınan tedbir kararlarına vatandaşlarımızın genelinin uyduğunu gördük’’ diye konuştu.

Konya

Konya’nın Derebucak ilçesinde, İlçe Kaymakamı Hamza Selçuk da denetim için sahadaydı. Kaymakam Selçuk, maske takılması, fiziki mesafeye uyulması ve temizlik kurallarına dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı ve “Bilimin ve tedbirlerin gücüne inanarak, kamu kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde koronavirüsle mücadele edelim” dedi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da, valilik tarafından oluşturulan 323 kontrolör, 18 Ağustos 2020 günü 3 bin 660 işyeri ve alanı denetlemişti. Kuralları ihlal ettikleri belirlenen 38 iş yeri ve 80 kişi hakkında cezai işlem uygulayan ekipler, 76 bin 384 TL tutarında para cezası kesti.

Malatya

Malatya’da Vali Aydın Baruş da esnaf denetimine katıldı. Baruş, “Malatya’da vaka sayısı artıyor. Bu koşularda hastanelerimizde sağlık görevlerimiz zorlanıyorlar. Yani her gün hastane önünde yüzlerce vatandaşımız test yaptırıyor, test yaptırmak için gelenleri görmek bizi üzüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.