Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atlantik Okyanusu’ndaki plastik atık miktarı en az 12 milyon tona ulaştı

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre, Atlantik Okyanusu’nda 12 – 21 milyon ton plastik atık bulunuyor. Raporda, bin konteynır gemisini dolduracak boyuttaki kirliliğin endişe verici olduğu belirtildi.

Birleşik Krallık Ulusal Oşinografi Merkezi‘nin araştırmasına göre, Atlantik Okyanusu 12 – 21 milyon ton arası plastik çöpü barındırıyor. Okyanusların tamamında ise çoğu mikroplastik olan, 150 milyon ton plastik bulunduğu belirtiliyor.  

Araştırmacılar, metreküp başına 7 bin plastik partikülü bulduklarını söylüyor. Son 65 senenin verileri üzerinden yapılan araştırmaya göre, koronavirüs salgını sürecinde bulunan atıkların çoğu tek kullanımlık maskelerden oluşuyor.

Manchester Üniversitesi‘nden plastik kirliliği uzmanı Jamie Woodward, BBC’ye verdiği röportajda, “Artık bu kirliliğin bütün okyanuslarda yarattığı çevre kirliliğini anlamamız gerekiyor çünkü bu atıklar uzunca bir süredir okyanusların derinliklerinde” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.