Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (33): Prof. Dr. İlhan Uzgel ile Türkiye’nin dış politika ve güvenlik stratejisindeki dönüşüm

Mavi Vatan Doktrini nedir, Mavi Vatan nereleri kapsıyor, ileri savunma anlayışı ne zamandan beri, hangi sebeplerle, nasıl gelişti? Komşularla Sıfır Sorun Doktrini nedir, Kemalist dış politika anlayışından temel farkları nelerdir, Mavi Vatan Doktrini ile rakip midir yoksa bir uzlaşıya mı varmışlardır, nasıl? Türkiye’nin yeni güvenlik anlayışının unsurları nelerdir? 

Politik Akademi‘nin 33. bölümünde, Prof. Dr. İlhan Uzgel, Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı. Uzgel, Mavi Vatan kavramının iç siyasal dinamikleri ve bunun Türkiye’nin güvenlik politikaları açısından nasıl bir dönüşüm ve sürekliliği temsil ettiğini; Türkiye’nin iktisadi ve jeopolitik açıdan küresel sistemdeki yerini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.