Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan Batman Tempo Çağrı Merkezi çalışanları: “Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz”

Batman’da faaliyet gösteren Tempo Çağrı Merkezi’nde işten çıkartılan işçiler, şirketin İstanbul’un Şişli ilçesindeki genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı.  

Tempo Çağrı Merkezi işçileri, Şişli’nin Mecidiyeköy semtindeki Profilo Alışveriş Merkezi önünde bir araya geldi. İşçiler Batman’da basın açıklaması ya da herhangi bir etkinliğin yapılmasına izin verilmediği için eylemlerini İstanbul’a taşıdıklarını söyledi. 

Tempo Çağrı Merkezi’nde çalışırken işten çıkarılan işçilerden biri olan Yunus Emre Yıldız, Medyascope‘a konuştu. Kendisiyle beraber toplam 20 işçinin işten çıkarıldığını belirten Yıldız, “Bizi İş Kanunu’nun 25/2 maddesini öne sürerek işten çıkardılar. Bu madde ‘hırsızlık maddesi’. Bize atılan iftiralara karşı mücadele etmek için bugün İstanbul’da şirketin genel merkezi önündeyiz” dedi.

Haksız yere işten çıkarılmalarına karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Yıldız, “Atılan iftiralar geri alınana kadar, haklarımız ödenene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Tempo Çağrı Merkezi: “İşten çıkarılanlar usulsüzlük yaptıkları için çıkarıldı”

Tempo Çağrı Merkezi’nden konu ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

“Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan Tempo’da işten çıkarılma haberleri ve yöneticilerin usulsüz davranışları birbirinden bağımsız iki konu olmakla birlikte ne yazık ki talihsiz bir şekilde birbiriyle bağdaştırılmaktadır. 

Tempo’nun hizmet verdiği bir kurumsal müşterinin tespiti neticesinde yapılan detaylı teknik inceleme sonucunda, ilk belirlemelere göre, 16 çalışanın kullandıkları sistem üzerinde kişisel çıkar sağlamak üzere usulsüz işlem gerçekleştirdiği saptanmıştır. Bu usulsuz işlemi gerçekleştiren çalışanların savunmalarında, haber içeriğinde belirttikleri konular yer almamıştır. 

Yaptıkları usulsüzlük sonucu, iş akitleri feshedilen kişilerin Tempo itibarını zedeleyici tutumlarına karşılık hukuki işlem başlatılması için süreç devam etmektedir.

Bu iki ayrı ve talihsiz olayın ortak bir sürecin parçasıymışçasına mazeret gerekçesi gibi yansıtılması üzücüdür ve gerçekle de bağdaşmamaktadır.

Diğer taraftan, bir yöneticinin Tempo iç kuralları, değerleri ve mevzuatı gereğince kabulü mümkün olmayan ve ekip arkadaşlarımıza karşı olumsuz tavır ve davranışı ile ilgili gerekli değerlendirmeler yapılmış, olumsuz tutum ve davranış sergileyen yönetici ve bundan sorumlu olabilecek kişiler hakkında gerekli hukuki tedbirler alınmıştır. 

Bu süreçte gerekli her türlü hukuki adımların atılması için hareket geçilmiştir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.