Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Begüm Başdaş ile söyleşi: “Savaştan kaçmış mülteciler, denizde Türkiye ve Yunanistan arasındaki savaşın ortasında kalıyor”

Salgın sürecinde mültecilerin yaşam koşulları açısından Yunan adalarındaki son durum nedir? New York Times gazetesinde 14 Ağustos’ta çıkan haberdeki, Yunanistan’ın Yunan adalarına geçmiş düzensiz göçmenleri ve halihazırda merkezlere yerleştirilmiş mültecileri kendi karasularının dışına iterek denizde bırakması iddiaları doğru mu? Yükselen sağın etkisiyle artan mülteci karşıtlığı, adalardaki sivil toplum çalışanlarına nasıl yansıyor? Dr. Begüm Başdaş, salgın sürecinde Yunan adalarındaki mültecilerin son durumunu Gülçin Karabağ’a anlattı.

Yayında referans verilen, Begüm Başdaş ile daha önce yapılan söyleşi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.