Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs sebebiyle babasını kaybeden Kaan Uzdoğan: “Babamın ardından ailemdeki herkesin testi pozitif çıktı”

Almanya’da Münih Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi alan Kaan Uzdoğan, 8 Ağustos’ta 57 yaşındaki babasını koronavirüs nedeniyle kaybetti. Yaşadığı süreci Medyascope‘a anlatan Uzdoğan, aile üyelerinin tamamının test sonuçlarının pozitif olduğunu söyledi.

Kaan Uzdoğan, babasının işten eve yorgun geldiğini ve ertesi gün (30 Temmuz) rahatsız olduğunu fark ettikten sonra onu özel bir hastanenin göğüs hastalıkları bölümüne götürdüğünü söylüyor:

“Babam 29 Temmuz Çarşamba günü işten çok yorgun bir şekilde eve geldi. Ateşi yoktu aslında ama gerçekten çok yorgundu. Gözleri düşmüş gibiydi, bir gariplik olduğu belliydi. O gece özellikle annemle babamın yataklarını ayırdım. Anneannem de bizimle yaşıyordu. O gün sabah (30 Temmuz) babam düzelmeyince doğrudan salgın hastanesine götürmek istedim. Ama kendisi salgın hastanesine gitmek istemedi, o yüzden direkt özel hastaneye gittik. Göğüs hastalıkları bölümünde röntgen çekildi, göğsü dinlendi ve sonuç kötü çıktı. Yani pnömoni başlangıcı teşhisi konuldu. Doktor, ‘Gözlemleyin, duruma göre salgın hastanesine gitmeniz gerekebilir’ dedi. Beklemeden Kayseri Şehir Hastanesi’ne gittik. Burada kontrolleri yapıldı. Gittiğimizde hastane görece kalabalıktı. Ben babamı olabildiğince insanlardan uzak tuttum. Kendisi zaten çok yorgun durumdaydı. Tomografi çekildi, ikimizden de sürüntü alındı. Zaten tomografi sonucunu görünce doktor direkt yatırmak istedi. Babamın kronik rahatsızlıkları da vardı. Kalp hastalığı vardı, baypas ameliyatı olmuştu, diyabet hastasıydı, karaciğer hastalığı vardı. Yani aklına gelebilecek her şey vardı.”

Kaan’ın babası, Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi görmeye başladıktan üç gün sonra yoğun bakıma alınıyor:

“O gece akşam orada yatışı yapıldı. Serviste üç gün yattı. Serviste durumu çok kötü değildi. Yani yine iyi değildi tabii ama bizimle konuşuyordu, iletişim kuruyordu. Sonradan nefesi daralmaya, konuşmakta zorluk çekmeye başladı. Zaten cumartesi gecesi (1 Ağustos) de yoğun bakıma kaldırıldığını öğrendik. Ondan sonra da yoğun bakımda durumu stabildi. Bir hafta kadar yoğun bakımda kaldı, bir haftanın sonunda da kalbi durduğu için babamı kaybettik.”

Kaan Uzdoğan birkaç kere koronavirüs testi yaptırıyor, onun test sonucu negatif çıkıyor. Ancak anneannesi, teyzesi ve teyzesinin ailesinin test sonuçları pozitif:

“Aile üyeleri tamamen pozitifti. Annem, anneannem, teyzem, teyzemin ailesi, teyzemin oğullarının test sonuçları da pozitifti. Herkes ayakta atlattı, hastanede yatış gerekecek kadar ağırlaşan kimse olmadı. Ben hep negatif çıktım. Negatif çıkmanın sebebinin mart ortasında 10 gün evde ateşli hastalanmam olduğunu düşünüyorum. İlk sefer, babamı götürdüğümde verdiğim sürüntü negatifti. Daha sonra filyasyon ekibinin geldiğindeki sürüntüde de negatif çıktım.”

“Çevremde sürekli yeni koronavirüs hastaları duyuyorum”

Çevresindeki insanlar, test yaptırdığında pozitif sonuç alınca ne yapacaklarını Kaan Uzdoğan’a soruyor:

Babamı kaybettik, çok acı ama artık gün geçmiyor ki çevremden sürekli yeni haberler duyuyorum. Babası veya arkadaşlarım arasında pozitif olanlar oluyor. İnsanlar da bildiği için ister istemez bana soruyorlar. ‘İlk ne yaptınız?’ sorularını çok sık duyuyorum. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.”

Kaan Uzdoğan ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.