Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, çalışma saatlerini düşürmeyi öneriyor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, pazartesi günü (24 Ağustos) Sosyal Demokrat Parti’nin toplantısında yaptığı konuşmada şu anda sekiz saat olan günlük çalışma süresinin düşürülmesini önerdi. Marin, çalışma saatlerinin kısaltılmasının üretkenliği artıracağını düşünüyor.

Bu önerinin yasalaşabilmesi için Marin’in koalisyondaki diğer dört partiyi de ikna etmesi gerekiyor. Önerinin koronavirüs salgını sürecinde artan işsizliği azaltmaya yardımcı olacağını düşünen Marin, altı saatlik günlük çalışma önerisini başbakan olmadan önce de gündeme getirmişti.

Pazar günü (23 Ağustos) yapılan seçimde yeniden Sosyal Demokrat Parti’nin başkanı seçilen Marin“Finlandiya’nın daha kısa çalışma saatlerine ve Finlandiyalı çalışanların daha iyi bir çalışma yaşamına doğru nasıl ilerleyebileceği konusunda net bir vizyon ve somut adımlar oluşturmalıyız” dedi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin

Azaltılacak çalışma saatlerinin üretkenliği artıracağını ve istihdam oranını yüzde 73,5’ten yüzde 75’e çıkaracağını söyleyen Marin, artan emek üretkenliğinin yaratacağı servetin sadece işverenler ve yatırımcılar değil işçiler arasında da bölüştürülmesi gerektiğini düşünüyor.

Dünyanın en genç başbakanlarından olan 34 yaşındaki Marin, Antti Rinne’nin istifa ettiği aralık ayından beri Finlandiya’nın merkez sol hükümetinin başında.

Görev başına geldiğinden bu yana emekli maaşlarını ve hükümet harcamalarını artıran Marin, pazartesi günü yaptığı konuşmada eğitim ve yeşil ekonomiye yatırımın önemini de vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.