Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman: “Son bir haftada beş hekim koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, daha fazlası da olduğunu biliyoruz”

Türkiye’de son bir hafta içinde koronavirüsten hayatını kaybeden doktor sayısı beşe yükseldi. Aile hekimi Dr. Engin Ünaldı, Ağrı’da görev yapan Uzm. Dr. Ahmet Aydın Şener, Prof. Dr. Refik Çaylan ve son olarak da Mersin Şehir Hastanesi’nde çalışan Dr. Turgut Erkutlu koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Konuyla ilgili Medyascope‘a konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, sağlık çalışanlarının “tükenmiş durumda” olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının yükselen bir çığlığı olduğunu belirten Adıyaman, ”Beşi ağustos ayında olmak üzere 32 hekim arkadaşımız yaşamını yitirdi. 32’si hekim toplam 66 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz. Ancak bundan daha fazla sağlık çalışanını kaybettiğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.