Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Portland’da önceki hafta yaşanan çatışmada ölen eylemcinin katil zanlısı, kendisini tutuklamak isteyen polislerden kaçarken vurularak öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) polisi, Portland’da devam eden eylemlerde, bir eylemciyi öldürdüğü için aranan Antifa destekçisini tutuklamak isterken yaşanan kovalamacada silahla vurarak öldürdü.

Polis, perşembe günü tutuklamak üzere harekete geçtiği Antifa destekçisi Michael Forest Reinoehl’in (48), Patriot Prayer adlı aşırı sağcı bir grubun destekçisi olduğu tespit edilen Aaron Danielson’un (30) ölümüyle ilişkili olduğundan şüpheleniyordu. ABD Başkanı Donald Trump destekçisi olan Danielson, eylemcilerle aralarında yaşanan arbede sonucu hayatını kaybetmişti.

Soruşturmayı takip eden dört yetkili, şüpheli Michael Forest Reinoehl’in ellerinden kaçmaya çalıştığı polis memurları tarafından silahla vurularak öldürüldüğünü doğruladı. Bölgenin şerif ofisinden Teğmen Ray Brady, perşembe akşamı kolluk kuvvetlerinin bir cinayet zanlısı aradıklarını, şüphelinin bulunduğu apartman dairesinden çıkarak bir araca bindiğini gördüklerini söyledi. Brady, “Şüpheliyi tutuklamaya yeltendikleri sırada silah sesleri duyuldu” dedi. Şüphelinin silah taşıdığı duyumunu aldıklarını belirten Brady, şüphelinin silahının ateşlenip ateşlenmediğini ise kesin olarak bilmediğini söyledi.  

Şüpheli Michael Forest Reinoehl

Şüpheli Michael Forest Reinoehl, perşembe günü serbest gazeteci Donovan Farley’nin Vice News ile paylaştığı kayıtta cinayetle ilgili konuşmuştu. Reinoehl, olay sırasında kendisinin ve bir arkadaşının bıçaklanmasından korktuğunu ve yaptığının nefsi müdafaa olduğunu dile getirmişti. İnternet sitesinde söyleşiyi yayımlayan Vice News ise “şüphelinin anlattıklarını bağımsız olarak ve bütün detaylarıyla teyit etmediklerini” belirtmişti. Vice News, söyleşiyi perşembe günü yayınladı. Aynı gün, Portland polisi şüpheli Reinoehl hakkında bir tutuklama emri çıkardı. 

Portland’daki eylemlere Trump’ın destekçileriyle birlikte katıldığı tespit edilen Aaron Danielson’un öldürüldüğü gece çekilen videoda, üyesi olduğu aşırı sağcı Patriot Prayer’ın sembolü olan bir şapka takan Danielson ve beraberindeki birkaç kişinin şüpheli Reinoehl’i işaret ettiği görülüyor. Ardından birkaç kişinin “Burada birkaç tane var!” dediği duyuluyor. Videoyu kaydeden Justin Dunlop, olay gecesi öldürülen Danielson’ın kalçasına uzandığını gördüğünü söyledi. “Sanki silah çekecekmiş gibiydi” dedi

Portland’da 100 gündür devam eden protesto gösterilerine katılan ve ismini vermek istemeyen bir eylemci, Donald Trump’ın ABD’deki kutuplaşmayı derinleştirdiğini düşündüğünü söyledi: “Eğer bu sistemi değiştirmek istiyorsak, sistematik ırkçılığı reddediyorsak, en azından başkanlık seçimlerine kadar sokaklarda bunu dile getirmeye devam etmeliyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.