Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD polisinin silahla yaraladığı 13 yaşındaki otizmli çocuğun tedavisi hastanede sürüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Utah eyaletinde polis, 13 yaşındaki otizmli bir çocuğu silahla vurarak yaraladı. Omzundan, her iki ayak bileğinden, mesanesinden ve bağırsaklarından yaralanan Linden Cameron’un tedavisi, Utah’ta bir hastanede sürüyor. Kriz müdahale ekibinden yardım talep etmek için Salt Lake City’deki evinden polisi arayan annesi Golda Barton, bir yılı aşkın bir süredir ilk kez işe gitmek için evden ayrılması gerektiğini, bu sırada Asperger sendromlu oğlunun “kötü ayrılık kaygısı” nedeniyle nöbet geçirdiğini söyledi. 

Yerel bir televizyon kanalına konuşan anne Barton, Salt Lake City’deki evinden polisi aradığını söyledi. “Onlara oğlumun silahsız olduğunu, hiçbir şeyi olmadığını, sadece kontrolü kaybettiğini, sinirlenmeye ve çığlık atmaya başladığını söyledim. O sadece bir çocuk. Dikkat çekmeye çalışıyor. Davranışlarını kontrol edemiyor” dedi. 

Linden Cameron’un (13) tedavisi, Utah’ta bir hastanede devam ediyor. 

Barton, “polis ekiplerinin evlerine gelerek oğlunu sakinleştirmesini, güç kullanmadan, gerilimin tırmanmasına engel olacaklarını umduğunu” söyledi. Bunun yerine, evin ön kapısından içeri giren iki polis memurunun beş dakikadan kısa bir süre içinde birkaç el ateş ettiğini, hemen öncesinde “Yere yat!” diye bağırdığını belirtti. 

Salt Lake City polis merkezinden Çavuş Keith Horrocks, pazar günü yaptığı olayla ilgili açıklamada çocuğun akli dengesinin yerinde olmadığını, ve Asperger sendromlu Cameron’un “bazı kent sakinlerini silahla tehdit ettiğini düşündüklerini” söyledi. Polis ekipleri ise olay yerinde herhangi bir silah bulmadıklarını doğruladı. 

Salt Lake City Belediye Başkanı Erin Mendenhall, soruşturmanın hızlı bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Mendenhall, “Her ne koşulda olursa olsun, cuma gecesi yaşananlar bir trajedi. Bu olaya karışan herkesin iyiliği için soruşturmanın hızlı ve şeffaf bir şekilde ele alınmasını bekliyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.