Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da tarihi bölgeye zarar veren maden şirketinin patronları, yatırımcıların tepkisi üzerine istifa etti

Avustralya’daki demir madeninin sınırlarını genişletmek için 46 bin yıllık Aborjin sit alanını yok eden Rio Tinto şirketinin CEO’su ve iki üst düzey yöneticisi, yatırımcılardan gelen tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kaldı.

İngiliz-Avustralyalı şirket, yerli halk Aborjinler’in yaşadığı en eski bölgelerden biri olan Pilbara bölgesindeki kutsal kabul edilen Juukan sit alanını yok ettikten sonra yatırımcılarının tepkileriyle karşılaştı.

24 Mayıs’taki olaydan sonra başlayan soruşturmanın neticesinde CEO Jean-Sebastien Jacques ve iki üst düzey yönetici istifalarını sundu. Yönetim Kurulu Başkanı Simon Thompson “Juukan’da olanlar yanlıştı ve bu denli önemli miras alanlarının yıkımının bir daha asla şirketimizce gerçekleşmeyeceğinden emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Rio Tinto şirketinin faaliyetleri ve gelen istifalar üzerine konuşan Ulusal Yerliler Konseyi (NNTC) Başkanı Jamie Lowe ise “Umarız bu olay bütün madencilik sektörüne üçlü bir mesaj yollar: 21. yüzyıla yetişip, çevresel ve sosyal şirket yönetimini ciddiye almalısınız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.