Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir kadının tacize uğradığı Kırıkkale’deki otele ilişkin iddialar sürüyor: “Gerilim romanlarına konu olabilecek derecede korkutucu”

Mühendis Kardelen Kamişli’nin, Kırıkkale’de konakladığı Carmine Hotel’de gece uyuduğu sırada tanımadığı bir erkeğin odasına girdiğini duyurmasının ardından, otel hakkında sosyal medyada benzer iddialar ortaya atıldı. 

Mühendis Kardelen Kamişli (26), işi nedeniyle 7 Eylül’de konakladığı Kırıkkale’deki Carmine Hotel’de gece uyuduğu sırada odasına giren Seyit Muhammet Sarı’nın tacizine uğradığını anlattı. Sosyal medyadan olayı duyuran Kamişli, gece uyandığında yatağında Sarı’yı gördüğünü, odasından çıkması için bağırdığını, resepsiyonu aradığını ve Sarı’nın o sırada odadan kaçtığını söyledi. 

Polisi aradığında kendisine “Rüya görmüş olabilirsiniz, emin misiniz?” dendiğini söyleyen Kamişli, “Ekip geldiğinde şahsı alıp, ekip aracına bindirdiler. Çantamı almak için odaya çıkıp geldiğimde ‘İn arabadan da barıştıralım sizi’ diyerek şahsı arabadan indiren ekip amirine ‘Ne barışması memur bey, şikayetçiyim şahıstan’ diyerek bu saçma tavra son verilmesini istedim” dedi. 

Olayla ilgili dün açıklama yapan Kırıkkale Valiliği, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, “Kardelen Kamişli isimli şahsın kalmakta olduğu otel odasına 7 Eylül gecesi tanımadığı bir erkek şahsın girmesi olayı ile ilgili olarak aynı gece şüpheli şahıs tespit edilerek yakalanmış, otel görevlisi de dahil olmak üzere iki şahsa şüpheli sıfatıyla adli işlem başlatılmıştır” denildi. Seyit Muhammet Sarı, olay günü Kamişli’nin şikayeti üzerine gözaltına alınsa da sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. 

Seyit Muhammed Sarı

Otel yöneticisi: “Kameralar bozuk”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Carmine Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gökhan Algül ise “Olay üzerine emniyet birimlerine anında bilgi verilerek olay yargı mercilerine intikal etmiştir, tahkikat aşamasındadır. Bu bağlamda otelimiz üzerine düşen sorumluluğu en hızlı şekilde yerine getirmiş olup bu vesileyle tekrar misafirimizden yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle üzüntüyü belirtmek isteriz” dedi.  

Ayrıca Demirören Haber Ajansı’na konuşan Gökhan Algül, “Oda ikinci kattaydı. Bunu yapan kişi de aynı koridordaki odada kalıyor. Koridordaki kamera bozuk, korona nedeniyle kimse gelip yapmadı” dedi. 

Tacize uğrayan Kardelen Kamişli, Algül’ün kameralarla ilgili beyanına ilişkin ise “Olay olduktan iki gün sonra parmak izi almak için otele gidildiğini öğrendim. Carmine Hotel açıklamasında, ikinci katta bulunan güvenlik kameralarının arızalı olduğunu ve kapımın uyuduğum sırada kendiliğinden açıldığını iletmiştir” diye konuştu.

Kamişli’nin paylaşımının ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı olaya tepki gösterdi. Ekşi Sözlük’te açılan “Kırıkkale’de gece otelde odasına erkek giren kadın” başlığına çok sayıda entry girildi. İki sözlük yazarı da Carmine Hotel’de yaşanan benzer olayları anlattı.

“Ayayayayayaya” adlı sözlük yazarı, 12 Ağustos’ta Ankara’dan iş için gittikleri Carmine Hotel’de arkadaşının odasına girilmeye çalışıldığını yazdı. Sözlük yazarı, otel için “Agatha Christie romanlarına konu olabilecek derecede pis, berbat ve korkutucu”dedi ve şöyle devam etti: 

“Şehirde otel sayısı zaten kısıtlı. En iyisi olmasından dolayı otele mecburen öğleye doğru giriş yaptık. Akşam işimiz bitince herkes odasına geçti. Başka odada kalan kadın arkadaşım sabah bahsetti. Gece 01:00 civarında odasının kapısının zorlandığını, içeri bir erkeğin zorla girmeye çalıştığını, kapısını uyumadan önce kilitlediği için de girmeyi başaramadığını söyledi. Aradan zaman geçtikten sonra korkudan duramayan arkadaşım gece resepsiyona şikayet için gittiğinde kendisinin odada kaldığını unuttuklarını, bir önceki gün kalan müşterinin odada bir şey unuttuğu için geri döndüğünü, bu yüzden kartı verdiklerini söylemişler ve defalarca özür dilemişler. Konudan sabah haberimiz oldu ve zaten bir gece kalacağımız için otele biz de şikayetimizi söyledik ve çıkış yaptık.

“Konskenkova” adlı Ekşi Sözlük yazarı da benzer bir olayı bir erkeğin yaşadığını yazdı: “Aynı otelde benzer bir durumu erkek iş arkadaşım da yaşadı. Bundan üç-dört ay önce iş için gittiği Kırıkkale’de akşam Carmine Hotel’de kaldı. Gece geç saatte uyurken kapı açılmış ve erkek birini görmüş. Daha sonra yataktan kalkıp ‘Hayırdır ne oldu?’ demiş ve odaya giren kişi özür dileyerek çıkmış. Daha sonra resepsiyonu arayıp durumu bildirdiğinde ‘Bir yanlışlık oldu’ demişler. Burada okuduklarımı kendisine de anlattım. ‘Büyük ihtimal aynı oda çünkü kaldığım odada kapı arkasındaki emniyet kelepçesi yoktu’ dedi.”

TripAdvisor adlı seyahat uygulamasında bu ay içinde otel hakkında yapılan bir yorumun da artık sitede yer almadığı görülüyor. Yorumda “Haberlerde aratabilirsiniz bu otel çalışanlarının arkadaşları, otelde kalan misafirlerin odasına gece gizlice giriyor. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Defalarca yaşanmış bir olay. Özellikle kadınlar çok dikkat etsin kendisine” deniliyordu.  

Carmine Hotel yönetimi, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek sosyal medyadaki bu paylaşımlarla ilgili “hukuki haklarını kullanacaklarını” belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.